Voetreflextherapie Nuenen
Linda van Boekhout
 
 
 

Reflexologie tijdens en na de zwangerschap

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk - te verlichten. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling.

Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken.

Verlichting zwangerschapsklachten

Tijdens de zwangerschap kunnen meerdere problemen en klachten optreden. Deze kunnen worden behandeld met medicijnen, maar beter is het om in te zetten op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Voor de zwangerschapsreflexologie zijn specifieke protocollen geschreven

Reflexologiebehandelingen activeren dit zelfgenezend vermogen, waardoor klachten verlicht kunnen worden zonder medicijnen en waardoor de therapie breed inzetbaar is. Zwangerschapsreflexologie optimaliseert zo je gezondheid tijdens en na je zwangerschap.

Er zijn diverse voorbeelden van klachten en problemen die kunnen worden behandeld met reflexologiebehandelingen:

- (Terugkerende) blaasontsteking
- Beginnende zwangerschapsdiabetes

- Hoge bloeddruk (milde)

- Maagzuur

- Misselijkheid

- Obstipatie

- Oedeem

- Pijn in het bekken

- Rugpijn

- Slapeloosheid

- Stemmingswisselingen

- Stuit- of dwarsligging

- Vermoeidheid

- Weeën opwekken

Mocht u na het lezen nog vragen hebben, of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact op.

 Links

Zwangerschapsreflexologie